Annons
Annons


10 julklappstips för naturintresserade

Julafton närmar sig med stormsteg. Det är hög tid att köpa de sista klapparna. Här bjuder jag på 10 tips på julklappar till alla naturälskare.


fjarilsmannen

1. Årets naturbok

I ett tidigare inlägg på min blogg utsåg jag Fjärilsmannen till årets naturbok, något jag fortfarande står fast vid. En fin bok om den fascinerande, naturälskande fjärilssamlaren Clas Källander.

Annons

Länk till julklappstipset

mossart

2. Illustratör i världsklass

Bo Mossberg är en prisbelönad illustratör som genom åren smyckat ett otal böcker med sina detaljrika och vackra illustrationer och målningar. I boken ”Bo Mossberg – en bildbiografi” får vi följa hans tecknarkarriär från tidig ungdom och fram till i dag.

Länk till julklappstipset

handbocker

3. Fälthandböcker om insekter

Bärfisar, humlor, trollsländor och gräshoppor. Vem blir inte sugen på att lära sig mer om dessa intressanta insekter? Entomologiska Föreningen i Stockholm har genom åren gett ut små handböcker om insekter, fyra än så länge, men det ryktas om fler! Varför inte ge bort alla fyra till en naturintresserad. De kostar bara 60 kronor styck.

Länk till julklappstipset

wildsweden

4. Ge bort upplevelser

Wild Sweden i Skinnskatteberg är ett företag som specialiserat sig på ekoturism och erbjuder en rad prisbelönta, spännande och välarrangerade naturupplevelser som vargspaning, älgsafari eller björnskådning från gömsle.

Länk till julklappstipset

storakarlso

5. Fågelskådning på ö

Fågelskåda på Stora Karlsö, fågelön utanför Gotland. Från maj till september kan man bo på vandrarhem eller i den gamla fyren på ön. Njut av den spännande naturen, det rika fågellivet eller unna sig en god middag på öns enda restaurang.

Länk till julklappstipset

Underställströja i 100% merino ull. Flatlock sömmar för bästa passform och komfort. Dragkedja i halsen. Materialet har en naturlig förmåga att andas och värmer kroppen även om tröjan blivit blöt.

6. Skönt undertill

Underställ i merinoull värmer gott, även då det är lite vått! Prisvärt underställ från ITAB.

Länk till julklappstipset

strumpor

7. Varmt om fossingarna

Merinoull funkar även bra på fötterna. 3-pack från Woolpower.

Länk till julklappstipset

fagelfro

8. Ekologisk fågelmat

Slåttergubben heter företaget som säljer fågelfröer som inte bara mättar fåglarna utan även är ekologiska. Utbudet är stort och förpackningarna finns från några kilo till storsäckar som håller hela vintern.

Länk till julklappstipset

Föreningar

9. Ge bort ett medlemskap

Ett sätt att bidra till en bättre miljö är att bli medlem i någon av dessa organisationerna.

• Världsnaturfonden

• Sveriges Ornitologiska Förening

• Naturskyddsföreningen

gopro

10. Gör häftiga filmer

Till sist ett lite lyxigare julklappstips, en GoPro Hero 4 Black. Med denna actionkamera kan du på ett enkelt sätt göra häftiga hemmafilmer. Filma i skidbacken, nere i vattnet eller häftiga slowmotionscener.

Länk till julklappstipset

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar