Annons
Annons


Äggkläckning på taket!


Dununge

I solsken, regn, rusk, blåst och inte minst hagelskurar har de tappra strandskatorna troget ruvat sina tre äggen uppe på Allers tak. Med jämna mellanrum har jag slängt ett öga för att se om något hänt. Så i morse tyckte jag mig se något röra sig intill den häckande föräldern. Med kikarens hjälp kunde jag konstatera att första ungen kläckts. I ilfart rusade jag efter kameran och filmade ungens första stapplande steg och kände mig för ett ögonblick som en stolt förälder!

Annons

Plötsligt reste sig föräldern och jag kunde se hur ytterligare en unge låg under det värmande duntäcket som föräldern skapat, och intill den låg det sista ägget. Förhoppningsvis kläcks även det inom den närmsta tiden.

Spana in filmen så kan även du ta del av de första stegen:-)

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar