Annons
Annons


Allers strandskator 2 maj-13


En av föräldrarna på en lunchpaus utanför Allers entré.

Det råder en viss förvirring på taket till driftkontoret, där strandskatorna brukar hålla till. För ett par veckor sedan avbröts ju ruvandet och det var osäkert om det skulle bli någon mer häckning i år. Men så efter några dagar började de visa tecken på att de nog ändå var sugna på att pröva lyckan igen.

Annons

De båda fåglarna visade upp ett märkligt spel som var svårtytt, i alla fall för mig. De flög runt och skrek på varandra och storbråkade så fjädrarna yrde! Så i nästa sekund gick de lugnt omkring på taket som om ingenting hade hänt.

Men så i morse låg det ett ägg på gruset och en av strandskatorna gick stolt intill det. Men när jag tittade till dem någon timme senare var de båda borta på vift, och ägget låg ensam i solen!

Senare på eftermiddagen var jag åter och kollade till den bevingade dokusåpan. Då plötsligt låg det två strandskator som båda verkar ruva bara ett tiotal meter från varandra. Ytterligare tio meter bort ligger ligger dessutom en fiskmås som även den ruvar. Hur ska detta drama sluta!?!

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar