Annons
Annons


Allers strandskator, 2 maj


Jag lyxade till mig med långledighet, var hemma på klämdagen alltså. Men helt 100-procentigt ledig var jag inte eftersom en del tankar gick till strandskatorna på jobbet. Tänk om jag missat kläckningen eller något annat dramatiskt som kan ha hänt. Tillbaka på jobbet skyndade jag mig bort till fönstret för att se hur det stod till med fåglarna och om de fått någon tillökning. Men nej då. Det var fortfarande ruvning för hela slanten. Enligt uträkningarna borde det första ägget kläckts i helgen, men även fåglar verkar kunna gå över tiden.

Annons

Rätt som det var började den ruvande fågeln att pipa högljutt och reste sig från sitt rede och sprang bort. En bit bort på taket kom två killar i blåställ som tydligen skulle greja med en takfläkt vilket  skrämde strandskatan. Men efter ett tag lugnade hon sig och gick tillbaka och återtog ruvandet.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar