Annons
Annons


Allers strandskator 24 april-13


I går morse kunde jag konstatera att ingen av strandskatorna låg och ruvade på äggen.

– De är nog bara ute på en liten flygtur, tänkte jag. Men någon timme senare då redaktionen samlat till morgonmöte kikade jag åter ut genom fönstret bort mot platsen där de ruvat. Men fortfarande ingen skymt av strandskator, däremot en kråka som verkade hacka i sig äggen!

Annons

Det svänger snabbt mellan hopp och förtvivlan i djurens värld. Många fågelarter kan påbörja en ny häckning om det är tidigt på säsongen vilket gör att jag fortfarande har hopp om att våra fina strandskator kan få lämna redet i slutet av säsongen med en eller ett par ungar.

Jag fortsätter att hålla utkik och återkommer så fort något intressant inträffat.

   Läs mer om
1 kommentar


Annons

 


Laddar