Annons
Annons


Myror, kliar dödsskönt i kistan

Har du problem med myror på din tomt? Skaffa en holk med hungriga fågelungar...


Pilfink äter myror

Hemma i min trädgård har jag inlett sommarens stora projekt, stenläggning av framsidan. Jag har förberett genom att lyfta bort gamla stenplattor och upptäckte då att vi bor i ett extremt myrtätt område. Under varje platta kryllade det av svartmyror i alla möjliga stadier. Där rusade omkring vuxenmyror som bar på ägg och kokonger. Myror är inte det ideala djursällskapet att ha på sin tomt men det är inte mycket att göra åt dem. Eftersom jag inte gillar at hälla ut en massa gifter lät jag dem helt enkelt vara kvar.

Annons

Men när jag satt på trappan och pausade från stenbärandet landade plötsligt en pilfink på marken. Den häckar i en holk vi satt upp på väggen och hade nu fått syn på det smörgåsbord som dukats upp på marken. Pilfinken flög i skytteltrafik mellan myrorna och holken där den stoppade näbben full på de hungriga ungarna. Jag kan tänka mig att pilfinksföräldrarna var rätt glada över den lättfångade maten medan ungarna kanske tröttnade på den något ensidiga kosten. Men som Baloo säger. Myror, de kliar dödsskönt i kistan.

Spana in filmen här nedan så får ni se hur pilfinken plockar åt sig av myrorna. I slutet av filmen blir myrorna lite väl närgångna och fågeln får ta sig ett litet sandbad för att bli av med ”ohyran” i fjäderdräkten.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar