Annons
Annons


Blodigt uppdrag


Blodsugande mygga

En blodsugande mygghona som dricker sig mätt på min fot.

Djupt koncentrerad och med blicken fixerad på ett hål i en ek kände jag hur det började klia på min hand. När jag tittade på den fick jag se en mygga som druckit sig proppmätt på min bekostnad och insåg plötsligt att jag stod mitt i myggornas rike. Mina kortbyxeklädda ben var nedlusade av blodsugare som mött upp till lunchmöte på mig.

Annons

Denna blodiga upplevelse inträffade i går när jag var på väg hem. Det var en fin seneftermiddag med vackert ljus och jag bestämde mig för att göra ett litet stopp i en skog i närheten av där jag bor. Med kameran runt halsen gick jag en liten runda på vinst och förlust och hoppades få syn på något intressant. Efter ett litet tag fick jag syn på en större hackspett som landade på en ek för att sekunden senare försvinna in i den, ett hackspettsbo! Försiktigt smög jag in bland buskar och grenar för att komma i rätt vinkel mot hackspettens bohål. På behörigt avstånd ställde jag mig i rätt position och kikade i kamerans sökare och väntade på att fågeln skulle titta ut. Under några minuter stirrade jag koncentrerat bort mot hålet och upptäckte inte myggen förrän det var för sent.

Större hackspett

Jag fick till slut några rätt okej bilder på fågeln då den kikade ut ur sitt bo, men till priset av ett 20-tal kliande myggbett. Ett pris man som naturintresserad fotograf givetvis är beredd att betala.

 

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar