Annons
Annons


Boktips: Årets bästa naturbok!


Fjärilsmannen

Här om dagen låg det ett paket i min postlåda. Det innehöll en bok vars omslag pryddes av en man med yvig frisyr och en stor håv som låg över ena axeln. Titeln var Fjärilsmannen.

Jag är visserligen svag för böcker med naturtema men det garanterar ju inte att boken är bra för det. Men när jag började läsa texten fastnade jag likt en fluga på ett flugpapper och kunde inte släppa boken ifrån mig förrän jag var framme vid sista sidan.

Annons

I ett års tid har journalisten Peder Edvinsson och fotografen Bobo Olsson följt bokens huvudrollsinnehavare Clas Källander, en man med passion för fjärilar. I hela sitt liv har Clas kuskat runt i landet och fångat in fjärilar med håv, ljusfälla och doftfällor. Med tiden har han skapat en gigantisk fjärilssamling men framför allt samlat på sig kunskap om fjärilar och vår föränderliga natur, något han berättar om på sitt personliga och högintressanta vis.

Nu behöver du inte vara fjärilsnörd för att läsa dena bok, det räcker med att du uppskattar naturen och passionerade människor.

Fjärilsmannen är utgiven av Natur & Kultur

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar