Annons
Annons


Dansk ulv


dansk_ulvDanskarna har blivit med varg! För första gången på nästan 200 år traskar det numera omkring vargar på Jylland. Den lilla flocken består av fyra hanar, två som vandrat in från Polen och två från Tyskland.

Förra året hade vi minsann varg i Viken, det lilla samhället i nordvästra Skåne, där jag bor. Min dotters fotbollstränare berättade entusiastiskt för mig om sitt möte med det stora rovdjuret. Tidigt i gryningen då han var på väg för att handla frukostbullar hade han sett hur en stort grått hunddjur kommit lufsande mellan radhusen. Jag måste erkänna att jag var lite skeptisk till hans vittnesmål. Många som ”mött” vargar har i själva verket bara sett en stor hund, typ siberian husky. Men lite senare blev det bekräftat att en varghane setts i nordvästra Skåne och jag kunde bara avundsjukt konstatera att jag låg och sov då vargen befann sig 500 meter från mitt hus!

Annons

Det finns gott om bytesdjur i de danska skogarna som kronhjort och rådjur, så Naturstyrelsen i Danmark tror att en stam på i alla fall 100 vargar skulle få plats i landet. Jag kommer med stor spänning följa utvecklingen och håller tummarna att även några honor vandrar in.

Bild: SHUTTERSTOCK

Redaktionsblogg Peter

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar