Annons
Annons


En vårfågel och hungrig ekorre

Man blir lycklig av vårtecken, som två gravänder, snödroppar men även en hungrig ekorre.


Gravänder

VintergäckEn solig dag i slutet av februari är det som gjort för att ge sig ut och leta efter tidiga vårtecken. Hemma i trädgården har redan snödroppar och vintergäck trängt upp genom gräsmattan och sprider glädje med sina fina färger.

Jag gav mig ut med förhoppningen att få se någon vårfågel som anlänt tidigt. Men i dag blåste det styv kuling så förutsättningarna var inte helt optimala. Men nere vid stranden bland gräsänder och måsfåglar fick jag syn på de första hemvändarna, två gravänder som spanade ut över de höga vågorna. Så fort de fick syn på mig lyfte de och gav sig iväg.

Annons

Blåsten gjorde att jag sökte lä inne i en liten skog en bit ifrån där jag bor. I en av tallarna satt en ekorre och mumsade i sig frön från en kotte.

Ekorre

ekorre

ekorre med tallkotte

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar