Annons
Annons


Rafflande avsnitt där första deltagarparet flög iväg

Spännande avsnitt där tyvärr Henrik Kruusval och Elsy-Britt blev de första paret som fick lämna Det stora fågeläventyret.


Daniel och Donat

Ska jag satsa en peng på vem som vinner Det stora fågeläventyret lägger jag mina slantar på Daniel Norberg och Donat Hullman.

Då var andra avsnittet av Det stora fågeläventyret avklarat.

Vad känner ni som tittat på det? Själv längtar jag efter våren och alla fåglar som återkommit från sina vintervisten och som jag skulle kunna tänka mig att spana efter vid Njupeskär och gammelskogarna där deltagarna fick jaga fåglar i detta avsnitt.

Annons

Nu börjar man lära känna de tävlande och visst känns det som om vi fått ett par favoriter till finalplatserna.

Daniel Norberg tillsammans med fågelskådaren Donat verkar vara riktigt vassa, särskilt Donat verkar vara extremt tävlingsinriktad och drillar Daniel med sin lätt militäriska fågelskådarteknik!

Även Martina Haag visade sig vara en riktig tävlingsmänniska. Hon och Måns kommer säkert också få åka med till Peru och skåda efter kondorer. Vem som tar den tredje finalplatsen känns fortfarande som en rätt öppen affär.

Det blev en rafflande utslagningstävling där två par tävlade i kunskap om strömstaren, en extremt charmig fågel jag bloggat om.

Läs min blogg om strömstaren

Tyvärr var det ju ett första par som fick lämna tävlingen. Givetvis var det den ”kända profil” som jag valde att intervjua inför programstarten, Henrik Kruusval. Han och Elsy-Britt trivdes ju så bra med varandra. Förhoppningsvis kommer Henrik hälsa på henne i sommar på Öland och följa med på ringmärkning där han får lukta på fåglar, en märklig men trevlig vana Elsy-Britt har.

Läs om Henrik och Elsy-Britt

Nu ser jag fram emot nästa avsnitt där det ska bli spännande att se hur det går för Bathina och Pav. Tävlingsnerverna fick ju dem att bli lite småirriterade mot varandra, spännande…

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar