Annons
Annons


En klassiskt skånsk vinterdag

Följ med ut på en klassisk skånsk vinterpromenad!


Kanin

Bilden här ovan har jag döpt till ”Skånsk vinter”. Du kanske inte tycker den ser så vintrig ut men faktum är att för en skåning är detta en bild av en ganska typisk vinterdag, minus kanin då.

I morse när jag åkte till jobbet var jag glad över att vinterdäcken var monterade eftersom snön vräkte ner och det var -6 grader. Kul, tänkte jag och såg framför mig hur jag efter lunchen kunde ge mig ut i ett vitt vinterlandskap och fotografera stämningsfulla bilder med fluffiga snötäcken.

Annons

Från mitt kontorsrum hörde jag ett skrapande ljud som ofta hörs i Skåne vintertid. Det kom från en liten traktor som körde runt och skyfflade bort snö från cykelbanorna. Det skrapande ljudet kom från skoveln som skrapade mot asfalten eftersom snötäcket nu var näst intill obefintligt.

Men efter lunchen då jag gav mig i alla fall ut med kameran. Men inte helt oväntat hade den mesta snön smält bort. Som lök på laxen var det ont om djur att fotografera, utom den lilla kaninen då. Efter några minuter gick även solen och gömde sig bakom ett massivt grått molntäcke och jag vankade lätt nedstämd tillbaka till kontoret. En typisk skånsk vinterdag med andra ord.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar