Annons
Annons


Film av enorma flockar av kajor

Varje kväll och morgon bjuder kajor på häftig flyguppvisning utanför mitt kontorsfönster.


Kajor

Varje kväll innan jag lämnar min arbetsplats bjuds jag på en häftig föreställning. Från mitt kontorsfönster på femte våningen i Allersskrapan kan jag se en massa svarta fåglar som samlas i enorma flockar. Det är kajor som använder Allers tak som sin övernattningsplats. Innan de går in för landning utför de avancerade rörelsemönster på himmeln och ser ut som stora svarta skuggor som böljar fram och ändrar form på ett ögonblick.

Annons

Den här rutinen upprepar de två gånger per dygn, dels på kvällen innan de stänger ner för natten och dels på morgonen innan de splittras upp i mindre grupper för att ge sig ut på matjakt.

Kajor är sociala livsnjutare. De syns när de kväll efter kväll flyger tillsammans och liksom hetsar varandra att utföra halsbrytande rörelsemönster i luften. Kolla in filmsnutten jag filmade från mitt kontorsfönster i går så förstår ni vad jag talar om.

 

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar