Annons
Annons


Finbesök från norr


Fjällvråk

I vinter har jag vid flera tillfällen sett en fjällvråk nere vid stranden i närheten av där jag bor. Man känner igen den rätt tydligt eftersom den är ljusare än ormvråken men framför allt på att den ryttlar, alltså står still i luften genom att flaxa med vingarna. Tekniken används då den spanar efter byten nere på marken. Tornfalken är annars ryttelmästaren men den är hälften så stor som fjällvråken.

Annons

Givetvis har jag sett den fina fågeln när jag varit ute och gått utan min kamera… Men i dag hade jag med mig kameran då fjällvråken plötsligt uppenbarade sig ett hundratal meters bort, sittandes på en ek där den spanade ut över nejderna efter något ätbart. Jag tror fågeln fått syn på något som rörde sig nere i gräset eftersom jag kom så pass nära fågeln som 20 meter innan den kikade upp och fick syn på mig. Sekunden senare lyfte den och gled iväg.

Fjällvråk2

Avslöjad…

fjallvrak2

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar