Annons
Annons


Vråken jagade mask

En mulen höstdag lyser en ormvråk upp det gråa skånelandskapet.


Fjällvråk

Som naturintresserad boende i Skåne hör inte november till mina favoritmånader. Det är dåligt med ljus och vädret brukar vara grått och fuktigt. Så var det i dag då jag var på väg hem från ett fotouppdrag. Det småduggade och himlen var täckt av blygråa moln. Men så fick jag syn på något som lyste upp i det gråbruna åkerlandskapet. En ormvråk!

Annons

Fjällvråk

Ormvråken var mitt i en jakt och så djupt koncentrerad att den lade inte märke till att jag stannade in bilen och stack ut kameran genom en glipa i sidofönstret. Jakten hörde inte till de mer rafflande, bytet bestod nämligen av daggmask, men ändå!

Efter att ha dragit upp sitt lite slemmiga byte ur jorden och svalt ner det fick vråken syn på mig och flög iväg.

Fjällvråk

 

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar