Annons
Annons


Fjärilstur


silverstreckad

En något sliten, men ändå vacker silverstreckad pärlemorfjäril.

I går eftermiddags kom jag hem helt genomsvettig och med tre fästingar som bitit sig fast på min kropp, men det var det värt. Jag hade varit med om en otroligt fin fjärilstur då jag gav mig iväg några mil in i det skånska inlandet där det finns några otroligt fina platser att skåda insekter. Bland annat besökte jag ett nerlagt stenbrott där det vimlade av dagfjärilar. Det märktes dock att sommaren går mot sitt slut eftersom många av fjärilarna har slitna och bleka vingar efter en hel säsongs omkringfladdrande, men de är ändå vackra!

Annons

vitflackigguldvinge

Ute på en äng med gräs och hundkex växte ett litet parti med renfana. Som små gula solar lyste de upp den annars rätt bleka ängen. På renfanan satt en hel liten flock med vitfläckiga guldvingar, små guldgula dagfjärilar med små vita fläckar på vingarnas utsidor. Jag spenderade säkert en halvtimma vid växten och fotograferade fjärilarna, troligtvis var det då de små fästingarna passade på att krypa upp på mig. Som tur är har jag vaccinerat mig men det gäller ändå att avlägsna dem så snabbt som möjligt för att minimera risken för smittor.

Därefter for jag i väg till det nedlagda stenbrottet borta vid Färingtofta. Längs med grusvägen bort mot stenbrottet växte stora partier av kungsmynta, en växt som lockar till sig massor av dagfjärilar och andra insekter.

amiral

En stor och vacker amiral på kungsmynta.

citronfjaril

citronfjarilclose

Citronfjäril som suger nektar från kungsmyntans blommor.

brunflackigparlemorfjaril

En brunfläckig pärlemorfjäril på en renfana.

bastardsvarmare

En vackert metallglänsande bastardsvärmare på kungsmynta.
   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar