Annons
Annons


Fler vårtecken


varpotpurri2

På väg till jobbet i morse lyssnade jag på radion där meteorelogen från SMHI berättade att temperaturen i Nikkaluokta i natt hamnade på -34, brrrr. Det dröjer med andra ord ett tag tills våren når dit. Tills dess får våra läsare i norr glädjas över de bilder som trillar in från läsare längre söder ut. De senaste bidragen kommer från Agneta Andersson i Enköping som fotograferat ett gräsandspar som simmar fram i vårsolen. Gunilla Johansson från Tibro har skickat in en bild på de första vitsipporna som slagit ut i en hage intill hennes hus. Hon skickade även in en bild på en utslagen julros som fick besök av en nyvaken humla. Fortsätt skicka in fler bilder på fina vårtecken, de behövs för att tina upp våra frusna vintersjälar.

Annons

Ett annat säkert vårtecken är de tranor som börjat anlända till vårt land. I Hornborgarsjön räknade man in 2 000 individer den 15:e mars. Om ett par veckor räknar man med att nå kulmen vilket innebär omkring 20 000 skrålande och dansande tranor. Har du aldrig varit och sett de dansande fåglarna kan jag starkt rekommendera ett besök till Hornborgarsjön.

Nu är det inte bara vid Hornborgarsjön tranor samlas i stora flockar. Även vid Vattenriket i Kristianstad samlas stora mängder för att äta och dansa. Har du inte chans att åka dit kan du titta på fåglarna genom en webkamera som filmar live därifrån, klicka på länken så hamnar du där: http://www.webbkameror.se/djurkameror/kristianstad/index.php

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar