Annons
Annons


Första grodan


grodredaktor

Jippi! Fick se årets första groda i dag. Gjorde en snabbvisit till en plats ett stenkast från jobbet där jag vet att det brukar vara gott om groddjur. I år var de dock extra tidiga, säkert på grund av den höga temperaturen vi haft här nere i söder de senaste veckorna. Förra året var det en betydligt kyligare vår och de första grodorna syntes inte förrän i början av april.

Annons

Grodan på bilden satt blickstilla på en grusväg och hoppades nog att den inte skulle bli upptäckt av mig, men det blev den ju:-) Försiktigt ställde jag min kamera på marken, ställde in skärpan och tryckte sen på självutlösaren. Därefter smög jag försiktigt runt och la mig platt mot marken för att bli avporträtterad tillsammans med grodan. Det höll dock på att gå riktigt illa då jag höll på att lägga mig på en hög med bajs som någon hundägare glömt plocka upp efter sig…

Om några dagar kommer dammar och andra vattensamlingar runt om i landet fyllas av lekande grodor. Oftast tar sig grodorna och paddorna sig dit under natten och gärna under fuktiga nätter då de regnat. Alla ni som kör bil kan ju hålla ett extra öga på vägen om ni vet att det finns ett lekvatten i närheten, så ni inte råkar köra över de vandrande groddjuren.

Redaktionsblogg Peter

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar