Annons
Annons


Fotografera fina fjärilar


sommarbilderHur tar man bra naturbilder? Svaret är inte givet eftersom det till stor del handlar om betraktarens smak och tycke. En bild som uppfattas som fin av en person kanske uppfattas som tråkig och ful av en annan.

Annons

Det finns dock några knep att ta till för att få till en bra grundbild. Ett är att försöka komma nära objektet, så det syns tydligt vad det är. Som fjärilarna på bilden här ovanför. Dem smög jag mig försiktigt på. När jag tyckte avståndet var lagom sjönk jag försiktigt ned så jag hamnade på samma nivå som dem eftersom jag tycker det är lite trist när man fotograferar insekter ovanifrån.

Ofta händer det att fjärilarna blir rädda när man närmar sig och flyger då iväg. Ett tips är att stå kvar på samma plats eftersom många fjärilar har en tendens att flyga i stora cirklar för att återvända till samma plats. De håller sig helt enkelt till sitt lilla revir.

Får du till några fina bilder kan du skicka in dem till oss för att delta i Allers Naturfototävling där du har chans att vinna fina priser. Tävlingen pågår fram till den 10 juli. Klicka här för att läsa mer om vilka regler som gäller.

 

 

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar