Annons
Annons


Framme i Senegal


frukostganget

Frukost med Frida Bengtsson från Världens Barn, Anna Carlsson från Sveriges Radio Halland och Thérése Carlbom från Rädda Barnen som jag reser med under veckan i Senegal.

På väg till Senegal flög vi via Istanbul vilket gjorde att vi passerade Saharas vidsträckta sandhav som syntes från flygplanets lilla fönster. Otroligt vacker vy av böljande sanddyner. Men när vi suttit ombord i en faslig massa timmar och äntligen gick ner för landning var jag och mina två medresenärer Anna och Frida snabbt ute ur planet. Flygplatsen var pytteliten och husen runt om var inte alls särskilt imponerande för att vara en miljonstad som Dakar. Det visade sig dock att vi gjort en teknisk landning i Mauretanien för att fylla på bränsle. Som tur var stod en bestämd herre vid trappan utanför flygplanet och bad att få se våra boardingkort. Därefter fick vi vända på klacken och vända om i planet igen.

Annons

En timme senare landade vi i alla fall i Dakar. Hade blivit förvarnad om att säkerhetskontrollen kunde vara hård, svettig och pågå en lång stund men redan efter 10 minuter var vi igenom.

På hotellet mötte vi Thérése Carlgren från Rädda Barnen som arrangerat resan till Senegal. Vi hann hälsa på varann över en bit mat innan jag insåg att jag varit uppe i nästan ett dygn och gick och lade mig, ordentligt insmord i myggmedel.

Nu är det måndag morgon och vi har precis ätit frukost. Om några minuter ska vi bege oss till Rädda Barnens huvudkontor i Dakar och hälsa på personalen och få oss en säkerhetsgenomgång. Därefter flyga vidare till Ziguinchor och påbörja resan till några platser där vi ska få se några av de projekt Rädda Barnen driver i Senegal.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar