Annons
Annons


Getingtider


tyskgeting

Som säkert många andra spenderade även jag stora delar av min semester på en stege, målandes träfasaden på huset. Men jag ska inte klaga. Vädret var fint och jag lyssnade till Sommar på radion och hade det riktigt trevligt, tills jag kom till slutet av ena långsidan. Under takåsen, ut ur ett ventilationshål flög en massa getingar fram och tillbaka.när jag närmade mig med målarpenseln började de surra lätt irriterande runt mitt huvud. Jag har inte orkat ta mig upp på vinden men troligtvis hänger där ett stort getingbo. Nu är varken jag eller resten av min familj särskilt rädda för getingar men man ska dock ha respekt för dem. Retar du upp ett helt bo med getingar kan det sluta riktigt illa. Men målandet gick bra, utan några stick, säkert tack vare mina försiktiga penseldrag.

Annons

I går var jag på ett fotouppdrag hemma hos en kvinna som opererats för sin skräddarknuta. Med en enkel operation flyttar man fram lilltåns ledhuvud för att bli kvitt smärtan som annars uppstår när man promenerar omkring. Reportaget kan du läsa i Allers nr 38.

Marie, som kvinnan heter, hade en fin trädgård fylld av allehanda fruktträd, bland annat ett stort plommonträd. Det var knökfullt av mogna guldgula plommon och Marie hämtade några tomma plastpåsar som jag fick fylla och ta med hem. Men innan jag började plocka varnade hon mig för att inte stoppa in handen i bladverket utan att se mig för eftersom det var otroligt många getingar där. Mycket riktigt satt där getingar på var och vartannat plommon och kalasade. Men de mogna frukterna lockade inte bara till sig stickande insekter, även en hel del fjärilar besökte trädet, bland annat den vackra amiralen, en betydligt fredligare insekt än getingen.

amiral

 

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar