Annons
Annons


Höstkvitter


storkliten

Enligt kalendern och lövens färger är det höst, men temperaturmässigt är det sommar, i alla fall i södra Sverige. I går gick jag runt i kortärmad tröja hela dagen och njöt av solsken och +15 grader. Jag åkte i väg till en fin bokskog för att fotografera vackra höstlöv.

Annons

På väg till skogen passerade jag ett fält där två storkar gick och sökte efter mat. Jag tvärnitade och körde in på en grusväg som gick parallellt med fältet. Försiktigt hissade jag ner rutan och fick några fina bilder på de ståtliga fåglarna innan de flög vidare till nästa matplats.

Väl framme i bokskogen möttes jag av en nästan för vacker omgivning. Tog några bilder och insåg att de såg ut som fondtapeterna som var populära på 1970-talet.

bokskogliten

Bokskogar är vackra men det är inte så värst gott om djurliv där. Därför begav jag mig till en blandskog en bit bort. När jag gick omkring bland träden hördes ett ljust kvittrande som. Bland trädens grenar vimlade det av små kungsfåglar, våran minsta fågel, som var på jakt efter smådjur bland grenarna. Det är otroligt kul och se hur den lilla fågeln far omkring från gren till gren, ibland skuttandes och ibland smyger den som en liten gnagare.

kungsfagelliten

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar