Annons
Annons


Intriger vid fågelmataren


julklapp

Den här fina fågelmataren fick jag i julklapp av min dotter. Hon snickrade ihop den på träslöjden dagarna innan jullovet. Det var inte bara jag som blev nöjd med julklappen. Även trädgårdens lilla rödhake och en massa andra småfåglar har ätit från talgbollen och verkar vara hur nöjda som helst. Varje frukost under julledigheten har jag suttit och spanat på alla fåglar som besökt vår trädgård för att få sig ett skrovmål från talgbollen eller den andra maten vi lagt ut.

Annons

Det är otroligt underhållande att följa de intriger som utspelar sig kring fågelmatningen. Som när rödhaken körs iväg av den kaxige koltrast som i nästa sekund själv blir bortkörd av en skata.

Jag är långt ifrån den enda som tycker det är kul med fågelmatning på vintern. Här om dagen fick jag ett mail från en läsarinna, Lena Trulssonen från Staffanstorp. Hon skrev och berättade att hon på två dagar haft inte mindre än 18 olika fågelarter på besök vid sin matstation där det bjöds på kärve, talgbollar och kokosfett.

Några minuter senare skickade Lena ytterligare ett meddelande där hon berättade att en flock domherrar precis landat så nu var det 19 olika fågelarter som hon noterat, ett imponerande artantal. Hur många olika arter har du haft vid ditt fågelbord? Skriv gärna och berätta, och har du tagit några fina bilder får ni gärna skicka in dem till mig så kanske de kommer med i tidningen eller på vår hemsida.

De här fåglarna besökte Lenas fågelmatning:

Hackspett, nötskrika, stenknäck, koltrast, bofink, bergfink, grönfink, talgoxe, blåmes, rödhake, gulsparv, gärdsmyg, pilfink, duva, skata, kaja, kråka, råka och domherre.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar