Annons
Annons


Jakten på våren


spring15

Det är väl ingen som missat att våren officiellt är här, i alla fall enligt SMHI. I sydligaste Sverige och en bit upp längs med våra kuster har det varit vår sedan den 15 februari. Från det datumet och en vecka framåt höll sig medeltemperaturen under dygnen över noll grader. Det är det som krävs för att det ska räknas som en meteorologisk vår.

Annons

När jag tittar ut genom fönstret i dag ser det inte särskilt vårigt ut alls. Våren verkar ha kommit av sig en aning. Förra året vid den här tiden tog jag bilden på sånglärkan som syns här ovan. Det är en av de fågelarter som kommer tillbaka först efter sin vintervistelse på varmare breddgrader.

spring13

Blåmesen fotograferade jag 25/2-13. Det dröjer en bit in i mars-april innan blåmesen börjar häcka men redan i februari kan man se hanar som ser ut lämpliga boplatser som de använder för att försöka locka till sig honor med.

Nu är i alla fall våren igång och så fort solen visar sig ska jag ge mig ut och jaga vårtecken med min kamera. Blir det några bilder lovar jag att lägga ut dem här. Har ni några fina vårtecken ni fotograferat i år får ni gärna skicka dem till mig ([email protected]) så kanske de kommer med här.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar