Annons
Annons


Kameraskygg ormvråk


OrmvråkEtt tips för alla er som gillar att ta fotografera ute i naturen, använd bilen! Det låter lite konstigt, men faktum är att bilen faktiskt är en riktigt bra plats att komma vilda djur nära. Det är som om de förstår att den stora plåtburken inte utgör något hot. Skulle jag däremot öppna bildörren och kliva ut lovar jag att de flesta djur sticker iväg på ett ögonblick.

Annons

Bilden här uppe är ett bra exempel. Den togs i går då jag var på väg hem från jobbet. Jag fick syn på ormvråken som satt på ett betongplattan och spanade ner i mot det gula gräset i förhoppning om att en liten gnagare skulle uppenbara sig.

Jag bromsade in och backade långsamt tillbaka mot fågeln samtidigt som sidorutan hissades ner. När jag hittade rätt position lyfte jag försiktigt upp kameran (som alltid ligger i passagerarsätet:-) och tryckte av några bilder. Ormvråkar, och de flesta andra rovfåglar, är extremt uppmärksamma och det dröjde inte länge innan rovfågeln kände sig iakttagen och förberedde sig för avfärd. Det märks tydligt på rovfåglar att de ska lämna platsen eftersom de ofta lyfter på baken och lättar på trycket. Varför vet jag faktiskt inte. Kanske för att minska på lasten…

Bajsande ormvråk1

Bajsande ormvråk2

Bajsande ormvråk3

 

 

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar