Annons
Annons


Kyliga fåglar

Naturen förändras när snön lägger sig på mark och växter, något Allers naturredaktör Peter fångade med sin kamera i dag.


Snöand

Att det har varit en lång period av kyla märks på många djur. När jag passerade ett litet vattendrag under promenad fick några gräsänder syn på mig och satte full fart upp ur vattnet och pulsade fram i snön i riktning mot mig. I normala fall simmar de i vägdå jag närmar mig men nu kan jag tänka mig att de blivit matade av snälla förbipasserande och trodde att jag hade något ätbart att bjuda på. I stället tog jag några bilder och gick lätt skamsen därifrån. Får stoppa ner lite bröd i fickorna till nästa gång.

Annons

Ung knölsvan

En ung knölsvan gled fram i ensamt majestät på ån. Att det är en ungfågel syns på fjäderdräkten som fortfarande är brunaktig men även på näbben som inte har någon knöl och är svartgrå. Men med tiden kommer den övergå till rosaaktig för att sedan lysa klart orange.

Ung knölsvan

Isvatten

Det är vackert med isformationerna som bildas på stenarna i vattendraget.

Gräs med snö

Även det torra fjolårsgräset blir vackert under vintern då snön lägger sig på de bruna kvistarna.

Domherre

Det blir en speciell tystnad i naturen när det snöat. Snön absorberar ljuden och det blir en slags stum känsla i naturen. När jag var ute i dag bröts plötsligt tystnaden av ett svagt visslande läte. Domherrar! Jag stod still ett ögonblick och efter ett tag landade en domherreflicka på en torr gren till en skräppa och åt några av fröna innan den flög vidare.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar