Annons
Annons


Lockande rönnbär


litenstare

Det är med ett visst vemod jag konstaterar att sommaren nog går mot sitt slut. Var nere och och tog ett kvällsdopp med ungarna i går och konstaterade att de 21-22 graders vattentemperatur det var för några veckor sedan rasat ner mot 18 grader. Det var ett rätt uppfriskande bad kan jag lova…

Annons

Ett annat säkert tecken på att sommaren går mot sitt slut är träden i vår trädgård. På tomten har vi ett par fina rönnar som så här års är fyllda av mogna klarröda bär. När dörren till baksidan är öppen hörs ljudet av fåglar som älskar trädens frukter. Det är stora flockarna av starar som invaderar rönnarna. Ett tjattrande uppspelt läte hörs då de kalasar på bären. Men i nästa ögonblick, som på en given signal hörs ett susande ljudet när flocken samtidigt lyfter och flyger mot nästa träd i grannskapet.

Jag ha dörren öppen och kan om jag är riktigt försiktig sticka ut min kamera med teleobjektivet utan att skrämma iväg fåglarna. Det blir rätt häftiga bilder med starka kontraster mellan de röda bären och stararnas häftigt metallglänsande fjäderdräkt.

Redaktionsblogg Peter

   Läs mer om
1 kommentar


Annons

 


Laddar