Annons
Annons


Magisk solnedgång

En stilla sommarkväll med vacker himmel bjöd på fint fototillfälle bland måsar, trutar och andra havsfåglar vis stranden.


 

Fågel i solnedgång

Det sena solljuset gav himmeln och havet ett gyllene sken.

Vilka sommardagar vi haft! Soligt och varmt i så gott som hela landet med stor risk för överdosering av glassintag:-) Själv spenderade jag en del av dagen till att dyka ner i havet och jubilerade med att utföra mitt hundrade dyk vilket firades med glass.

Annons

På kvällen utnyttjade jag de sista solstrålarna och gav mig ned med kameran till havet, närmare bestämt till ett litet där det brukar samlas många fina havsfåglar. När solen närmade sig horisonten var ljuset oerhört vackert, varmt och skapade långa skuggor.Det vackra vädret ska visst hålla i sig ytterligare några dagar så passa på och njut av sol, bad och inte minst naturfotografering.

Måsfåglar

En massa måsfåglar, unga och gamla, samlades inne på det grunda vattnet där de dök ner efter vad som såg ut som havsborstmaskar.

Dykande mås

Dykande mås

Kärrsnäppa

Kärrsnäpporna har häckat färdigt för i år och de vuxna fåglarna har redan påbörjat flytten. Någon månad senare flyttar ungfåglarna.

Storspov

En storspov flög förbi i solnedgången, en häftig fågel med en lång nedböjd näbb som gör den lätt att känna igen.

Peter dyker

Det svalkade skönt nere i vattnet. Dykdatorn noterade 14 grader på 12 meters djup.

 

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar