Annons
Annons


Möte med en förvånad råbock

Smygande jakt efter domherre slutade imöte med råbock.


Råbock

Jag är ingen jägare i den bemärkelsen att jag skjuter djur för att komma åt deras kött och päls. Däremot gillar jag jakt, fast med då med min kamera. Det är spännande att smyga sig på djur för att komma tillräckligt nära för att få till en bra bild.

Annons

I dag hade jag fått korn på några domherrar. Jag fick aldrig syn på dem men hörde deras sång i min närhet. Jag gick i utkanten av en nyplanterad skog och spanade upp mot de träd där jag tyckte att fåglarna borde sitta. När stigen jag gick på svängde runt ett träd sänkte jag blicken och fick plötsligt se en råbock som stod 10-12 meter ifrån mig. Vinden var näst intill obefintlig och rådjuret hade nog varken känt lukten av mig eller hört mig eftersom ljudet av mina fotsteg dämpats av alla våta löv som täckte marken. Råbocken bara stod förvånat och stirrade på mig medan jag försiktigt lyfte kameran och lyckades knäppa av några bilder. Därefter stod vi och stirrade på varandra innan jag råkade ta ett steg varpå råbocken skuttade in i snårskogen och försvann.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar