Annons
Annons


Naturredaktör, ett smärtsamt yrke


Som naturredaktör får man vara med om mycket spännande, med ibland rätt smärtsamma upplevelser. I går var jag exempelvis ute i ett naturskönt område i centrala Skåne och tittade efter vackra växter och spännande djur. Plötsligt flög en citronfjäril förbi. Eftersom det var en hona följde jag efter henne för att se vart hon landade. Kanske kunde jag få se var hon la sina ägg. Efter ett ögonblick landade hon inne i en liten dunge där hon stannade till på ett litet blad och deponerade ett ägg. Här ska fotograferas tänkte jag, sprang iväg och hämtade kamera och stativ.

Annons

Bland kvistar och blad låg jag på alla fyra för att komma ner på rätt nivå med fotoutrustningen då jag plötsligt kände hur det stack till. När jag tittade ner på mitt bara underben kunde jag konstatera att området jag befann mig i även var populärt bland stickmygg. Ett 40-tal mygg satt på mitt ben och plötsligt var luften fylld av hungriga mygghonor, sugna på blod! I det här läget hade en normal person snabbt avlägsnat sig från platsen. Men jag hör dumt nog inte till dessa utan såg i stället möjligheten i att få till bra bilder på mygg som åt.

Efter att ha tryckt av några bilder gav jag slutligen upp och sprang med utrustningen ut i solen där jag utförde en vild dans för att slippa undan de små plågoandarna.

Resten av dagen gick i kliandets tecken, men några bra naturupplevelser och bilder blev det i alla fall.

Som tillägg kan jag meddela att jag även avlägsnade säsongens andra fästing lite senare. Det är som sagt smärtsamt att vara naturredaktör ibland, men mest kul:-)

Jag måste ju visa något vackert från utfärden också, som denna vackra grupp med slåttergubbe som växte på en gammal slåtteräng.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar