Annons
Annons


Naturspaning med huvudvärk


Konstaterade här om dagen stolt för min fru att jag inte varit sjuk på hela vintern, det skulle jag aldrig gjort. Två dagar senare fick jag lämna min arbetsplats med en dundrande huvudvärk och feber…

Nu fördriver jag tiden hemma med att äta värktabletter och varva med naturspaning i trädgården, vilket faktiskt kan vara rätt spännande. Har sett en massa spännande fåglar, inte minst en koltrast som passade på att solbada tidigt på morgonen då strålarna sökte sig ner i buskaget. Fågeln satt blickstilla i säkert 10 minuter med utspärrad fjäderdräkt och sög åt sig av den tidiga vårsolen.

Annons

koltrast_sandbadar

Jag har satt upp en holk i vår rönn men ännu har inga fåglar visat något överdrivet intresse. Däremot har grannen redan fått ett pilfinkspar i sin holk. De flyger i skytteltrafik med små växtdelar för att inreda sitt nya hem. Hoppas de berättar för sina kompisar att det finns en ledig bostad i mitt träd.

pilfink_liten1

pilfink_liten2

Redaktionsblogg Peter

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar