Annons
Annons


Ömmande knän


Jag har fortfarande ont i knäna efter mitt gnagarpass här om dagen. Smärtan tillkom efter att ha suttit en kvart i en märkligt hukande position i väntan på en sork!

Det var här om dagen då jag var på fotojakt med kameran i högsta hugg. I det gulnade fjolårsgräset hördes plötsligt ett prasslande ljud och jag hann se ett litet djur kila in i en liten håla i marken, troligtvis en åkersork. Det är inte ofta jag lyckas fotografera sådana eftersom de mest är aktiva under natten och för övrigt duktiga på att hålla sig i undervegetationen där de är näst intill osynliga.

Annons

Nu när jag avslöjat den lilla gnagarens bohål tänkte jag pröva att vänta ut den och kanske få en bild då den kilade ut. Försiktigt och i ultrarapid satte jag mig på huk med kameran i högsta hugg och väntade, väntade och väntade…

Efter en kvart gav jag upp och lämnade platsen med domnade muskler och ömmande knän. Sorken lämnade aldrig sin håla och på bilderna jag tog kan man bara skönja ett par nyfikna ögon från ett litet djur som nog undrar vad det är för en märklig varelse som satt utanför boet och kikade in.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar