Annons
Annons


Räkna fåglar i helgen

I helgen gäller det att hålla lite extra koll på de bevingade besökarna kring ditt fågelbord. då arrangeras för elfte året i rad Vinterfåglar inpå knuten!


Småfåglar

Nu i helgen, 29 januari till 2 februari, är det för elfte gången i rad dags för Vinterfåglar inpå Knuten. Det är SOF, Sveriges Ornitologiska Förening, som håller i detta trevliga arrangemang där alla fågelintresserade människor i landet kan vara med och räkna vinterfåglar kring fågelbordet där hemma.

Annons

Under helgen ska du skriva upp de fågelarter du ser, och hur många de är som mest under ett tillfälle. När du är färdig skickar du in din rapport till SOF som kan se vilka fåglar som ökat och minskat jämfört med tidigare år.

Vinterfåglar app

Nytt för i år är att du kan ladda ner appen Vinterfåglar till din telefon, ett riktigt bra hjälpmedel för den som behöver hjälp med att identifiera fåglar. I appen finns fina bilder, beskrivningar och läten till många av de fåglar som kan dyka upp vid fågelbordet. Dessutom kan du med appen rapportera in direkt till SOF, mycket smidigt. Appen, som är gratis, finns att ladda ner på App Store eller Google Play.

Jag har matat fåglar hemma i min trädgård i vinter och för att riktigt boosta upp inför räkningen har jag laddat upp med några extra godsaker som förhoppningsvis ska locka till sig en massa fåglar.

Talgoxe

Allt fett du kan undvara uppskattas av fåglarna. Själv brukar jag ta den sista biten ost, som ändå ingen i hushållet vill ha, och skära ner i småbitar. Jag har skaffat bra talgbollar, med talg och inte palmolja, som jag trampar försiktigt på. Då kan du smula innehållet över gräsmattan eller ner i en fågelmatare. Utöver det blir det jordnötter och solrosfrön.

Ha gärna kameran redo. Får du några fina bilder får du gärna skicka dem till mig så kanske de hamnar här på bloggen.

Lycka till med räknandet!

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar