Annons
Annons


Renoverande redaktör


Renovering

Hur har er sommar varit? Min gick i renoveringens tecken eftersom jag och min familj köpt och flyttat in i ett bättre begagnat hus. Hela semestern spenderades inomhus med rivning, bredspackling, målning, golvläggning och köksbygge. Det enda djur jag stötte på var silverfiskar och en faslig massa svartmyror. Grannen som kom över och presenterade berättade att husen i området är fina, det enda negativa är att de står på en plats där även myrorna verkar trivas eftersom det formligen kryllar av dem.

Annons

Nu är det inte så mycket att göra åt myrorna mer än att se till att de inte bjuds in i huset på grund av utspilld saft eller andra söta livsmedel som kan locka in dem.

Nu när jag återgått till mitt ordinarie arbete har jag även kunnat komma ut lite i naturen. Ännu en gång kan jag konstatera att denna sommaren inte direkt gynnat djurlivet. Insekterna har haft det tufft i det kalla och fuktiga sommarvädret vilket i sin tur drabbat fåglarna som haft en tuff häckning med ont om föda, i alla fall här nere i södra Sverige.

Jag var ute en liten runda i dag och letade dagfjärilar och hittade i alla fall några fina exemplar som jag kan visa upp här.

Karminspinnarlarv på stånds

Växten stånds, med sina gula blommor, är giftig. Det här drar karminspinnarens larv nytta av eftersom giftet samlas i kroppen och gör att den smakar illa. Där av larvens starka färger som skvallrar om dess giftighet.

mindre tåtelsmygare

Även den mindre tåtelsmygaren gillar stånds. Men den äter bara av nektarn.

rapsfjaril

 

En nektarsökande rapsfjäril.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar