Annons
Annons


Semesterbilder från Thailand

Några bilder på djur jag fotograferade under julsemestern på Koh Lanta, Thailand.


Peter i Thailand

Fiskebåt utanför Koh Lantas strand och en selfie som togs under en dyktur vid Koh Rok.

Så här efter julledigheterna är det väl på sin plats att önska er alla en god fortsättning. Hoppas ni haft en bra helg. Själv har jag haft det underbart eftersom jag spenderat julen i Thailand, Koh Lanta, närmre bestämt.

Annons

thailand06

Den mesta tiden har gått åt att sola, bada, dyka och provsmaka allehanda thailändska maträtter. Hittade en ny favoriträtt, Pad Kra Pow Moo Grob, krispigt stekt fläsk med Thaibasilika, chili och grönsaker.

Men så klart har jag även jagat thailändska djur med min kamera, dock mest i närheten av hotellet. Men med naturen inpå knuten fanns där en hel del spännande att fotografera. Alla ni som varit i Thailand känner säkert igen några av dem.

thailand04

När det var lågvatten passade en korallhäger på att jaga smådjur i i pölarna som bildats bland stenarna.

Mönster av krabba

Alla som gått på en strand i Thailand känner igen de mönster som syns på bilden. Konstverken består av små sandkulor som skapats av strandkrabbor. När det blir ebb och vattnet drar sig bort bildas en film av alger uppe på sanden. Krabborna samlar ihop en liten hög och äter av ytskiktet så det till slut blir kvar en liten sandkula. Denna läggs intill bohålet. Därefter upprepas proceduren och nästa kula läggs en bit bort så att så småningom ett vackert mönster växer fram. Konstverken sköljs bort när vattnet åter stiger framåt kvällen.

thailand03

Denna lilla agam, ödla, höll till i närheten av en kokospalm där den jagade efter små insekter och andra ryggradslösa djur.

Fjärilar

Det fanns gott om vackra dagfjärilar att fotografera. Tyvärr var de fyllda av energi från en starkt lysande sol och god tillgång till nektar vilket gjorde att de ytterst sällan vilade sig. Jag sprang som en galning och jagade med kameran i högsta hugg. Men när det är 35 grader varmt och solen gassar fick jag nöja mig med denna bild innan jag gav upp och fick svalka mig i poolen:-)

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar