Annons
Annons


Skördefest, för rovfåglarna!

När bönderna kör med skördeträskorna på åkrarna passar rovfåglar på att ta för sig av gnagare. Ttt ypperligt fototillfälle!


Ormvråk på åker

Ute på åkrarna är det hög aktivitet så här års. Bönderna kör stora skördetröskor fram och tillbaka över fälten och samlar in spannmål. Det här lockar till sig stora mängder rovfåglar som passar på att jaga efter gnagare som blir synligare på stubbåkrarna.

Annons

Jag stannade till vid vetefält på väg hem och ställde mig under ett träd i utkanten av åkern och följde fåglarnas jakt. De annars så skygga rovfåglarna verkade vara så upptagna av att spana efter gnagare att de glömde bort min närvaro. Långsamt flög de efter den stora maskinen och dök då och då ner på marken då de fick syn på något ätbart.

Plötsligt landade en ormvråk bara ett tjugotal meter från mig efter att fått syn på en sork eller mus. Jag fick studera den vackra fågeln någon minut och hann knäppa av några bildrutor innan den upptäckte mig och flög iväg en bit.

ormvrak

rovfaglar

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar