Annons
Annons


Smärtsam jakt på aurora


Aurorafjäril

Det svider på mitt ben vilket innebär att fjärilssäsongen officiellt är igång.

Jag har precis varit ute och jagat aurorafjärilar. De är otroligt fina och är som mest aktiva just nu. Honorna har vita vingar som på utsidan är försedda med mossgröna fläckar. Men det är hanarna man lättast lägger märke till. Deras vita vingar ser ut att vara doppade i en lysande orange färg, helt enkelt oemotståndliga för en naturfotograf. Tyvärr är de inte så lättfotograferade eftersom de ständigt är i rörelse. Men ibland får de för sig att landa på en blomma och suga i sig lite nektar och då gäller det att vara beredd med kameran.

Annons

När jag tog bilden här ovan slängde jag mig på marken för att få en bra vinkel och hann inte se vart jag landade. Men dagen till ära bar jag kortbyxor vilket gjorde att jag rätt tydligt kunde känna att det växterna jag landade på var brännässlor, aj! Men, jag fick auroran på bild.

Parande rapsfjärilar

Två rapsfjärilar som fattat tycke för varandra.

Kålfjäril

Kålfjärilen är lik rapsfjärilen men saknar de mörka vingribborna som rapsfjärilen har.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar