Annons
Annons


Snabbfakta om Senegal


senegals_flagga

407 000 km2, ungefär hälften av Sveriges yta.

Invånarantal: 13,5 miljoner

Huvudstad: Dakar

Statsskick: Republik

President: Macky Sall

Språk: Franska och 35 inhemska språk.

Senegal var fram till 1960 en fransk koloni.

Annons

Källa: NE

Det arbete Rädda Barnen driver i Senegal går till stora delar ut på att hjälpa migrerande barn som far illa. Ute på landsbygden råder det stor fattigdom och varannan senegales saknar tillgång på rent vatten. Mer än 60% av befolkningen lever på mindre än 2 dollar per dag.

Med en förhoppning om att finna jobb och ett bättre liv lämnar många barn och ungdomar sina hem för att söka lyckan i storstäderna. På vägen råkar dock många ut för slavarbete, misshandel och trafficking.

De barn som lyckas hitta jobb får ofta dåligt betalt och jobbar hårt, upp till 13 timmar om dagen. De flesta lever utan tak över huvudet och över 50 000 barn tvingas tigga på gatorna.

Rädda Barnen arbetar tillsammans med lokala partners för att minska farorna med barnmigration och för att barnen ska få sina rättigheter tillgodosedda. De ser till att barn som har utsatts för våld får stöd och hjälp och upplyser barn, föräldrar och religiösa ledare om riskerna med migration och vikten av utbildning och av att skaffa födelsebevis.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar