Annons
Annons


Snurrig av höstfärger

Nu är det perfekt att fotografera vackra naturbilder med höstlöv i mustiga färger och fåglar som äter av de mogna bären.


Höstsnurr

Visst blir man yr av alla vackra höstfärger som färgar naturen så här års? Det ser ut att glöda i var enda buske man passerar. Nu om någonsin är det läge att ta med kameran och ge sig ut och fotografera, det går liksom inte att misslyckas med bilderna man tar.

Annons

blames

Utöver en massa fina höstfärger på löv och blad så är träd och buskar fyllda av mogna frukter som i sin tur lockar till sig vackra fåglar.

Blåmesarna älskar att hänga upp och ner i rönnbärsklasarna och proppa i sig av de mogna bären. Har du lite tid till övers kan du ställa dig nära ett träd med kameran i högsta hugg och vänta på att en hungrig fågel ska dyka upp. Bilden här intill tog jag på frihand då jag passerad ett träd med hungriga blåmesar. Motljuset gjorde fågeln lite mörk och bakgrunden utfrätt, men så blir det ibland då man får agera snabbt.

Grönfink i rosenbuske

Nere vid stranden sprang jag på en vresros. Jag hörde att där satt några grönfinkar på baksidan av busken. Försiktigt höjde jag kameran och väntade. Efter några sekunder lyfte plötsligt en av fåglarna och satte sig i toppen av busken. Den hade fortfarande lite fjun kvar i näbben från nyponfröna som de äter av så här års.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar