Annons
Annons


Spännande läsarbrev


Den här märkliga bilden symboliserar en av de roligaste inslagen i mitt arbete. Samarbetet med er läsare! Varje vecka trillar det in brev från er med intressanta frågor och ibland bifogas fina bilder föreställande era naturupplevelser. Som en extrakrydda kommer ibland lite speciella brev med märkligt innehåll, som det jag fick i dag!

Annons

När jag vittjade min postlåda upptäckte jag omgående ett kuvert med en lätt buktande form. Dessa brukar innebära att en läsare stoppat ner något spännande och jag skyndade mig bort till mitt rum för att öppna det. Mycket riktigt låg där ett litet paket instoppat i kuvertet. Det var gjort av folie som jag försiktigt vecklade upp. Inuti låg 6-7 döda humlor. I ett bifogat brev berättade Marianne från Degerfors att hon hittat insekterna under några praktfulla lindar som växer i en park i närheten av hennes hem och undrade nu vad som kan ha hänt med dem.

Genom åren har jag fått fler knöliga brev och små paket med allt från små insekter till svampar och fjädrar som ni vill ha hjälp med att identifiera eller bara visa upp. Jag kan bara säga, fortsätt skicka dessa brev, det är jättekul och spännande att öppna dessa. Det gäller bara att paketera dem ordentligt. En läsare undrade var det var för flugor hon fångat in. När jag öppnade det bifogade paketet rasslade det ut en hög av intorkade och krossade bitar av något som en gång i tiden varit hela insekter. Det gick med andra ord inte att identifiera flugorna. En annan gång fick jag ett brev med en svamp som en läsare ville få identifierads. Tyvärr hade den under postgången hunnit ruttna och var täckt av mögel, som i och för sig också är en slags svamp…

Som sagt, fortsätt att skicka era frågor och bilder. Och vill ni skicka med ett spännande djur för identifiering går detta jättebra!

Skicka brev och paket till:

Djur&Natur

Allers

251 85 Helsingborg

eller skicka ett mejl till [email protected]

Vad som hänt med humlorna får ni läsa om i ett kommande nummer…

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar