Annons
Annons


Storspov och tjocka rådjur


storspov_liten

I går kväll, när solen höll på att gå ner, åkte jag ut till Ornakärr, ett naturreservat utanför Höganäs. Platsen består av fuktiga gräsmarker där du kan få se och höra en massa spännande fåglar så här års. Solen befann sig bara en bit ovanför horisonten och spred ett varmt gult sken över naturen och det var helt vindstilla. I fjärran hördes tofsvipor och fasan. En storspov flög förbi och spelade upp sitt märkliga och stämningsfulla läte. Jag han ta en bild på fågeln i motljus innan den försvann bort i fjärran.

Annons

radjur_litet

Ett par hundra meter framför mig gick tre rådjurshindar och betade. De kikade på mig en stund men verkade inte uppfatta mig som något hot utan betade lugnt vidare. Eftersom det var näst intill vindstilla kände de troligtvis inte lukten av mig.

Alla tre var lätt runda om sina magar vilket tyder på att de troligtvis var dräktiga. Rådjur föder i månadsskiftet maj-juni så än dröjer det innan de små kiden kommer ut.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar