Annons
Annons


Tornfalken störtdök efter sitt byte

Tornfalken fällde in vingarna, störtdök och slog den lilla gnagaren. Ett drama i miniatyr som jag lyckades fånga på bild.


TornfalkTornfalkTornfalk

Visst är det fascinerande med rovfåglar på jakt. Jag hade glädjen att få se en tornfalk som lyckades slå en liten gnagare i går då jag var ute på min lunchpromenad. Jag vet inte hur många gånger jag sett tornfalkar stå och ryttla efter byten längs med stranden där jag brukar gå, men aldrig någon som lyckats slå ett byte.

Annons

Men plötsligt fick den syn på något som rörde sig på marken, fällde ihop vingarna och störtdök. Givetvis befann sig bytet bakom ett buskparti och jag såg hur tornfalken försvann bakom växtligheten. Men efter ett par sekunder lyfte den med bytet i klorna och flög bort ett hundratal meter där den landade för att äta. Tyst och smidig som en panter(?) rörde jag mig halvspringande mot platsen för att komma så nära som möjligt men samtidigt tillräckligt långt bort för att inte skrämma bort den lilla jägaren. Jag lyckades knäppa av några bilder tills tornfalken tröttnade på mig och drog vidare och lämnade en lycklig fotograf efter sig.

Tornfalk

Tornfalken med byte (som ser ut att vara en åkersork) som skymtar mellan benen.

Tornfalk

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar