Annons
Annons


Upptäck världen under ytan

Ta ett djupt andetag och följ med ner under ytan när jag kollar in djurlivet vid ett vrak.


Det var riktigt varmt i vattnet i går, säkert 19-20 grader vilket får räknas som på gränsen till ljummet i svenska mått mätt. Jag drog på mig fenor, cyklop och snorkel och gav mig ut på en snorkeltur i vattnet utanför Viken där jag bor.

Annons

Det är sandbotten vilket är trevligt att gå på men det finns inte så mycket djur att titta på mer än högar som sandormen lämnat efter sig då den filtrerat sand.

Men ett hundratal meter ut i vattnet ligger ett gammalt vrak på 4-5 meters djup. Man ser inte mycket av den ursprungliga båten eftersom det mesta numer är täckt av alger. Men bland växter och skrymslen i stålskrovet håller en massa småfisk och smådjur till som är trevliga att kika på. Jag filmade lite så ni får en uppfattning av hur mycket det faktiskt finns att se i våra vatten.

Har du aldrig snorklat rekommenderar jag dig varmt att investera i snorkel, cyklop och fenor så kan du utforska en ny otroligt vacker och spännande värld.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar