Annons
Annons


Väntan på strandskatorna


Jag har blivit besatt, av strandskator. Så fort jag hör dom flyga förbi utanför mitt kontorsfönster, som vetter mot väst, springer jag bort till östsidan och spanar.

– Har de kommit ännu, frågar jag uppspelt mina kollegor som nog börjar tröttna på mig så smått eftersom jakten pågått i en dryg, med klent resultat.

Annons

Anledningen till mitt beteende är att vi brukar ha ett par strandskator som häckar uppe på taket till ett av Allers byggnader, närmre bestämt driftkontorets lokaler. Det är ett stort platt tak försett med grovt grus dit paret återvänder år efter år. De brukar till och med använda samma hörn för att reda sitt enkla bo.

I år har jag fått för mig att jag ska försöka följa dramat och berätta för er hur det går för vadarparet. Just nu har de precis anlänt till landet och är upptagna med att stärka banden. De gör de antingen nere på någon strand i närheten eller så flyger de omkring, gärna utanför mitt fönster, och ger ifrån sig sitt typiska läte. Men så småningom kommer de säkert att påbörja häckningen på vårat tak, och då ska jag vara beredd!

Strandskatorna på bilden har inget med det takhäckande paret att göra.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar