Annons
Annons


Våren, var tog du vägen…


GräsänderSå här är det varje år. En varm och fin vårdag kommer och vi blir glada och sliter jackorna av oss fast det fortfarande är ganska kallt, men vad gör det, våren är ju här.

Sen går man omkring några dagar i detta tillstånd av lyckovårrus. Så kommer bakslaget som ett brev på posten. Solen går i moln och en kallfront letar sig in och temperaturer faller åter ner mot nollan.

Annons

Så här tycker jag det har varit några dagar nu. Men lyckligtvis håller inte fåglarna och växterna med mig. För dem är det i alla fall vår. De flesta träd och buskar visar upp stora knoppar redo att brista vilken dag som helst.

Fåglarna har dragit igång häckningen och verkar strunta i att våren gjorde ett uppehåll. Jag stötte bland annat på detta gräsandspar som verkade vara ute och leta efter en bra plats att bereda sitt bo. En parkeringsplats verkade märkligt nog väcka deras intresse.

RåkorRåkorna är även de i full gång med förberedelse inför häckning. Ska de bli några ungar gäller det för hanen att väcka honans intresse. Det gör han genom att följa efter henne och spärra ut fjädrarna och vibrera med dem. Den här hanen verkade vara lite för ivrig eftersom honan tappade intresse rätt snabbt och flög iväg.

BofinkshaneEn bild som skulle kunna vara tagen på hösten. En bofinkshane intill torra höstlöv. Men bilden togs i dag, ekens knoppar är även de på väg att slå ut, de är bara så små att de inte syns ännu.

Fågelmatning

Till sist en bild på glädjen över att få nära vilda djur, om än ett par gräsänder och trutar som tog för sig av brödet som de matades med.

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar