Annons
Annons


Vad är det för fågel vid fröautomaten?

En liten film som hjälper dig identifiera de vanligaste fåglarna vid fågelbordet eller fröautomaten.


Hjälp att identifiera fåglarna

Vädermässigt var julhelgen inte mycket att hänga i julgranen. Jag som tänkte ge mig ut och fotografera i naturen satt mest inomhus och tittade ut på det skånska vintervädret som bjöd på regn och blåst. Då är det tur att man kan roa sig med fågelmatning.

Annons

Hemma hos mig matar jag fåglarna med solrosfrö, det är rikt på energi och uppskattas av många småfåglar. Jag bor mitt i ett villakvarter så det är sällan några rariteter dyker upp, det är mest pilfink, gråsparv, talgoxe och blåmes som tar för sig av maten. Ibland dyker det upp en rödhake och en gärdsmyg som tar för sig av det som de andra sprätt ner på marken.

För de fruktätande fåglarna finns ett litet äppelträd vars frukter lockar till sig koltrast och björktrast och vid några sällsynta tillfällen har de vackra sidensvansarna landat och tagit för sig av frukterna.

Tycker du det är svårt att känna igen de olika middagsgästerna vid fågelbordet har jag klippt ihop en film med de vanligaste vinterfåglarna som brukar besöka fröautomaterna. håll till godo.

/Peter

Blåmes vid fröautomat

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar