Annons
Annons


Vilt besök


kaniner

Det blev inte mycket naturspanande i helgen. I stället gick dagarna i fotbollens tecken. Dottern spelade träningsmatch på lördagen och utomhuscup i Löddeköpinge från 08.00 till 15.30 på söndagen! Vi var ett tappert gäng med föräldrar som i 7 grader, dimma och emellanåt lätt duggregn hejade på våra hårt kämpande flickorna. De slutade med en hedersvärd tredjeplats, men mina ambitioner till fler utomhusaktiviteter den helgen var helt obefintliga.

Annons

Väl hemma placerade jag mig i stället vid köksbordet och värmde min in till benmärgen genomfrusna kropp med en kopp hett kaffe. Samtidigt kikade jag ut på vår baksida där barnens kaniner håller till. Alice och Mimmi heter de både systrarna som är av rasen Holländsk dvärgkanin. De bor i en utebur, som jag själv snickrat ihop, året om. En del av buren är isolerad så kaninerna har någonstans att värma sig när temperaturen sjunker.

Rätt som det var fick jag se hur kaninerna började bete sig märkligt. De rusade runt och runt i buren och utförde små krumhopp. Förklaringen till det lustiga beteendet var att de fått besök. På andra sidan buren satt en liten beigebrun vildkanin som nyfiket stack in nosen och sniffade. Jag kallade upphetsat på barnen som kom rusande för att se efter vad som stod på. Men när de fick se vildkaninen konstaterade de lugnt att den brukade komma flera gånger om dagen för att hälsa på Alice och Mimmi.

Det är inte utan att jag blir lite sorgsen i hjärtat när jag tänker på att Alice och Mimmi får sitta instängda hela dagarna medan vildkaninen kan skutta iväg var den vill. Jag får trösta mig med att våra kaniner ändå har det ganska bra. De får mat och vatten varje dag. Blir klappade och kelade med av sina ägare. Dessutom släpper vi då och då ut dem på vår framsida där de glatt mumsar i sig av lavendel och bambuskott till min frus och mitt stora förtret.

Apropå mumsa måste jag berätta om en lustig incident min fru råkade ut för då hon skulle mata kaninerna för en tid sedan. Hon gick och lyssnade på en spännande talbok samtidigt som hon böjde sig ner till kaninerna och hällde ner pellets i deras skål. Plötsligt blev det alldeles tyst! På den korta tid hon stått böjd över kaninerna hade den ena ställt sig upp på bakbenen och med ett snabbt välriktat bett kapat sladden till hörlurarna:-)

Redaktionsblogg Peter

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar