Annons
Annons


Vinn fågelmat!

Var med och tävla om två paket med fågelmat bestående av talgbollar, foderspiral och en talgfylld pinjekotte.


Fågelmat

Fågelmatarsäsongen är i full gång och vi är många som fyllt på fröautomater och fågelbord. Själv testade jag att hänga upp en talgfylld pinjekotte i ett träd där hemma för att se om några fåglar var intresserade. Redan efter någon timme var det full aktivitet av pilfink, blåmes, talg oxe och så klart några kråkfåglar som mumsade i sig av talgen.

Annons

Det kan vara lite klurigt det där med talgbollar och andra produkter som består av olika sorters fett. Många använder sig av palmolja vilket är lite tråkigt eftersom det ofta förknippas med en industri som fäller ner stora arealer regnskog för att frigöra marker att odla palmträden på.

Det är inte svårt att räkna ut att de djur, men även människor, som lever i regnskogarna tar skada av avverkningen. Ska du handla produkter som innehåller palmolja ska du välja de som använt miljösertifierad olja eller välja produkter som inte använder palmolja över huvud taget, som exempelvis talgbollar med äkta talg.

Fågelmat

Vi har plockat ihop två paket med fågelmatsprodukter från Nordstar som du kan vara med och tävla om. I varje paket finns 10 små talgbollar, en stor, en talgfylld pinjekotte och en foderspiral. Samtliga produkter består av oxtalg och olika fröer.

Vill du vara med och tävla om fågelmaten ska klicka på länken här under.

TÄVLA HÄR!

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar