Annons
Annons


Vinn målarbok med fantastiska insekter!


Wonderful Insects

Det är väl ingen som missat trenden med målarböcker. Numer färglägger såväl ung som gammal bilder i böcker med illustrationer på djur, bilar och alla möjliga former och mönster. För många har det blivit ett sätt att koppla av, att liksom vila hjärnan och försvinna in i färgläggandet.

Annons

Jag fastnade själv för en målarbok som biologen och illustratören Emma Hultén nyligen kommit ut med. Den heter Wonderful Insects (Utgiven av Dokument Press) och är fylld med illustrationer av vad som ser ut att vara fantasidjur men som i själva verket är insekter som finns i vår natur. Där får den som ritar färglägga allt från kackerlackor till de vackraste fjärilar. Kanske är detta ett sätt att få folk att upptäcka de små djuren som finns runt omkring oss. För att de är absolut värda all uppmärksamhet eftersom de inte bara är vackra utan även fascinerande och nyttiga.

Bland de 64 sidorna finns insekter i alla möjliga och omöjliga former och i alla stadier, ägg, larver, puppor och imagos, alltså fullt utvecklade insekter.

Tävla och vinn målarbok

Vi har fått tag på 5 exemplar av boken som vi tänkte lotta ut. Vill du vara med och tävla om ett exemplar ska du svara på svara på frågan här under och skicka in ditt svar tillsammans med namn och adress till:

[email protected] Märk meddelandet med ”Målarbok om insekter”.

Senast den 12 september vill jag ha ditt svar.

Hur många ben har en insekt?

1. Fyra

X. Sex 

2. Åtta

 

Boken Wonderful insects av Emma Hultén kommer ut i butik den 15/9

   Läs mer om
Kommentera


Annons

 


Laddar